Moja košarica
Košarica je prazna.
   
Il mio gelato al cioccolato logo
N°1
OKUS SLADOLEDA JE ČOKOLADA

Gelato recept

Se kdo more upreti mlečnemu sladoledu s tanko, lomljivo in hrustljavo čokolado. In to s pravo belgijsko temno čokolado. Recept za tipični mlečni sladoled smo obrnili povsem na glavo. Osnova ni iz smetane temveč je maščoba, ki daje izjemno v ustih ogoden okus in mazljivo teksturo, izključno kakavovo maslo. In ne pozabimo spregledati, dodana je prava belgijska temna čokolada Callebaut.

Callebaut logo

  
Stracciatella con buro

STRACCIATELLA

   

SESTAVINE

1 vrečka   Callebaut ChocoGelato Fior do Cao
 2,4 kg   posneto mleko (70-85°C)

 

PRIPRAVA

  • Vse sestavine zmešaj skupaj s paličnim mešalcem, mešamo približno 2 minuti.
  • Za boljšo strukturo pustimo pripravljeno maso stati 30 minut v hladilniku pri 3-5°C.
  • Maso zlijemo v aparat za sladoled in zamrznemo po navodilih proizvajalca.
  • Pripravimo čokoladni obliv iz prave čokolade Callebaut Ice-Choc temna čokolada (alternativa, podobna krema iz kakava Callebaut Pinguino) in prelijemo preko sladoleda, da ustvarimo tanke plasti čokolade. Potresemo z naribano čokolado Callebaut Grattato.
  • Narejen sladoled pustimo stati v šok komori nekaj minut, da se stabilizira.
    

Callebaut logo

 
Naloži si aplikacijo z recepti
Il mio gelato app

Naloži si aplikacijo in ustvari čokoladni gelato kot ga pripravljajo veliki mojstri.Gelato čokolada je eden najbolj prodajanih sladoledov na svetu. Na "il mio Gelato app" najdeš številne recepte, trende in inspiracije za pripravo lastnega in ekskluzivnega čokoladnega recepta, ki sloni na najboljši belgijski čokolado Callebaut in proizvodih, ki smo jih razvili prav za mojstre  gelata ...

  

app apple

app google

  

Callebaut logo

Range-Gelato-1000px