Moja košarica
Košarica je prazna.
    

Brownie

Coffee Flour Brownie

Čokoladni brownie iz kavine moke ni le dobrega okusa, temveč tudi prijazen okolju. OPOMBA: Pri pripravi testa unamesto metlice uporabite lopatico. Slednja vpliva na končno teksturo peciva.


  • 163 g moke
  • 34 g Kavine moke
  • 12 g kakava v prahu
  • 8 g soli
  • 311 g temne čokolade
  • 226 g nesoljenega masla
  • 329 g rjavega sladkorja
  • 100 g sladkorja
  • 5 jajc
  • 7 ml ekstrakta vanilije

Pečico segrejete na 1500C.

Združite prve 4 sestavine v skledo in pustite, da stoji. S pomočjo vilice v drugo skledo združite jajca in vanilijev ekstrakt.

Temno čokolado in maslo topimo v skledi nad vodno kopeljo Simmering, pri tem pa sestavine mešamo z gumijasto lopatico. Posodo odstranite iz ognja in dodajte sladkor. Mešamo in pustimo, da se malce ohladi, nato dodamo jajca. Nastalo maso zmešamo z suhimi sestavinami in položimo v ponev.

Pečemo 25-30 minut).

Postrežemo hladno.


cf-2015-logo-01