Moja košarica
Košarica je prazna.
Torta iz maronov in cokolade
FOTO: Fourchette & Bikini

Torta iz maronov

Jesen je že tu in prav tako čas kostanja ...

Pred vami je recept za torto iz maronov in mehkega čokoladnega moussa. Popolna slaščica, ki bo razveselila vas in vaše goste v hladnih jesenskih večerih!

 

 

 

LINIA

 

Pečico segrejemo na 160°C.

PRIPRAVA BISKVITA:

Na vodni kopeli stopite čokolado. Posebej v skledi stepite jajca in kostanjevo kremo. Dodajte stopljeno čokolado, koruzni škrob in ekstrakt vanilije. Mešajte, dokler ne dobite homogene mase. Maso vlijemo v tortni model, prekrit s peki papirjem.

Pečemo 20 do 25 minut. Pečen biskvit pustimo, da se ohladi, ne da bi ga ostranili iz tortnega modela.

 

LINIA

 

300 g    temna čokolada Domori Sur del Lago
 40 cl    stepena smetana
 75 g    kuhana jabolka brez sladkorja (čežana)
 3    jajca
 1 žlica    sladila v prahu*

* uporabimo lahko poljubno sladilo v prahu, običajen sladkor v prahu ali naravno sladilo brez kalorij, kot je Truvía®

PRIPRAVA MOUSSA:

Na vodni kopeli stopite čokolado skupaj z jabolčno čežano. V posodi nad vodno kopeljo stepite jajca in sladkor v prahu*, da masa doseže 82°C, krema se pri tej temperaturi prične prijemati kuhalnice. Vmešajte raztopljeno čokolado in premešajte, da dobite homogeno maso, nato v maso vmešajte še stepeno smetano. 

Mousse prelijte čez ohlajen biskvit v tortnem modelu in pustite mirovati vsaj 5 ur.

DEKORACIJA:

Na vodni kopeli stopite čokolado in jo prelijte na torto ter pustite stati 2 uri, da se ohladi. Dekorirajte po želji z GourmetShop dekoracijami.

 

LINIA

 

maroni

 

LINIA

 

button_povezava

Povzeto po: Fourchette & Bikini.