Moja košarica
Košarica je prazna.
    
Fabbri Amarena SpoonL

Črni gozdiček z
Amareno Fabbri

Čokoladna torta s slavno Amareno Fabbri s 100 tradicijo. Enostaven recept iz odličnih sestavin za domačo pripravo.

   
   

TRADICIJA Z AMARENO FABBRI

Tradicionalna torta črni gozdiček, znana tudi po imenu Schwarzwälder Kirschtorte, izhaja iz nemške regije Schwarzwäld (prevod: črni gozd).

Glavne sestavine:

Čokoladni mousse   Mousse Chantilly   Čokoladni biskvit  Amarena Fabbri

 Črni gozdiček

    

Nemška pokrajina Schwarzwald (Črni gozd), je hribovita in z gozdom poraščena pokrajina na jugozahodu Nemčije. Znana je po odličnih češnjah in seveda Kirschu češnjevemu žganja ,ki se pravzaprav kuha iz višenj. Pokrajina je nedvomno najbolj poznana po slavni Schwarzwälder Kirschtorte, ki se prvič omenja v zapisu leta 1934 v Berlinu. Govori pa se, da jo je izumil Josef Keller in prvič predstavil leta 1915 v prominentnem Caféju Agner v Bad Godesbergu blizu Bonna. Kakršna koli je resnica je to še vedno ena najbolj klasičnih in slavnih tort, ki se danes predstavlja v zelo različnih enačicah. Vsekakor pa mora biti pripravljena iz čokoladnega biskvita, stepene smetane, češnjami in okrašena s kandirani višnjami in čokoladnimi ostružki. 

Pred nami je povsem naša različica. Dodali smo plast odličnega čokoladnega moussa, ki daje tej torti poseben znašaj, ki je nedvomno privzdignjen v višave z najbolj slavno višnjo na svetu, ki se po skrivnostnem družinskem receptu pripravlja že več kot 100 let. 

Potrudili smo se torto pripraviti na najbolj enostaven način iz odličnih materialov. 

Več o posameznih proizvodih in njegovih karakteristikah si poglej v povezavah v receptih.

 

     

11018541_1150485771662552_743447130_a

100 let Amarene Fabbri
Amarena Fabbri je pol-kandirana višnja v lastnem sirupu s 100 letno tradicijo in je v svetu ena izmed najbolj prepoznavnih specialitet. Odlična za pripravo sladic, enkratna v sladoledih, osvežilna zjutraj z jogurtom za zajtrk.

Poglej več

   

Pasica

 

 

ČOKOLADNI MOUSSE
200 g    smetana za stepanje 35%
 70 g    temna čokolada Domori Sur del Lago 70%

Izdelava

Temno čokolado nad vodno kopeljo stopimo na 40°C. Smetano stepemo na pol in jo v dveh delih previdno z lopatico vmešamo v čokolado. 

  
MOUSSE CHANTILY
375 g    smetana za stepanje 35%
 20 g    trsni  presni sladkor
 5 g    ekstrakt vanilje Black Bourbon
 10 g    liker maraschino Luxardo

Izdelava

Smetano skupaj s sladkorjem in ekstraktom vanilje  stepete s planetarnim mešalcem KitchenAid. Postavimo v hladilnik za nekaj minut in prevodno vmešamo liker Maraschino ali poljubni češnjev liker (Kirsch).

   
ČOKOLADNI BISKVIT
500 g    jajca (10 jajc)
 330 g    trsni presni sladkor
 330 g    moka (tudi brez-glutenska Doves Farm)
 35 g    kakav v prahu Domori
 75 g    stopljeno maslo

Izdelava

V KitchenAid mešalcu do svetlega stepemo jajca in sladkor, z lopatico vmešamo moko in kakav Cacao Barry® Extra Brut. Masi previdno vmešamo topljeno maslo in spečemo na 190°C.

 

 

011999414 225

Sestava torte

Čokoladni biskvit narežemo na 3 enake plasti. Prvo plast prekrijemo s čokoladnim moussom in Amareno Fabbri. Dodamo drugo plast biskvita, katerega pokapamo z likerjem Maraschino. Nato plast premažemo z moussom Chantilly. Dodamo še zadnjo plast biskvita in celo torto premažemo z ostankom moussa Chantilly in okrasimo z različnimi čokoladnimi dekoracijami: kodrčki Callebaut, luskine Cacao Barry in Amareno Fabbri.

Uporabimo lahko tudi ostale DEKORACIJE.

    
02Pasica

 

 

Logo_Fabbri_1905_-_Fabbri_1905