Moja košarica
Košarica je prazna.

    

Ideja za novoletno sladico
Čokoladna sladica iz vrča - "Mug Cake"
Avtor: Andrea De Bellis - Pasticceria De Bellis - Rim, Italija
   

Ste že slišali za nov priljubljen trend sladic, ki kot običajno prihaja iz ZDA, kjer niso obremenjeni s tradicijo in so polni idej. "MUG CAKE" so zelo atraktivne in enostavne sladice, ki jih pripravimo, spečemo in postrežemo kar v isti posodi. Spečemo jih lahko tudi kar v mikrovalovki in so pripravljene v nekaj minutah. Zaradi enostavnosti so "mug cake" obnorele svet in trenutno veljajo za pravi hit. 

Naša "Mug Cake" bo malo drugačna. Naredili jo bomo slavnostno, v primerni posodi in z njo presenetili goste za novo leto. 

     
Recept
N-11432-ukenImg2
   
12705618_1240057499341861_6492070196041821528_n2

Callebaut POWER 80%
je posebna čokolada. Izjemno intenzivna, močna. Odlična je kot dodatek običajnim čokoladam ali samostojna za pripravo krem, ganašev, moussov ali pripravo kolačev. 

Mug Cake

     Sestavine
  Priprava 
250 g    maslo   Skupaj stopimo.
250 g    temna čokolada Callebaut POWER 80  
150 g    jajca   Zmešamo in vmešamo
200 g    trsni sladkor   
60 g    moka  
85 g    moka   Vmešamo v maso in pečemo 12 minut pri 170°C.
40 g    kapljice temne čokolade za peko Callebaut  
   



Maskarpone Chantily

     Sestavine
  Priprava 
500 g    smetana 35%   Vse skupaj stepemo.
250 g    mascarpone  
75 g    trsni sladkor  
1 strok    vanilja Black Bourbon  
   

 

Pečemo sladico pokrijemo s stepeno smetano in okrasimo s čokoladnimi dekoracijami kot so mini čokoladne kroglice Crispearls™.