Moja košarica
Košarica je prazna.

Palačinke nadevane z maroni kremo s Cointreaujem

Vsi jih obožujemo. Z maroni kremo so enkratne in enostavne za pripravo!

 

  Kostanjeva rezina

    

   

 

  kostanjeva pasta225

Pasta iz kandiranih maronov

        d_157045

Maroni krema

 Cointreau steklenica 2

Cointreau Original Concentrat 60°

Recept

Pripravimo palačinke po lastnem receptu.

Krema iz maronov

100 g   Krema maroni "Creme de Marrons"
 100 g   Pasta maroni "Pate de Marrons"
 100 g   Maslo v koščkih
40 g    Kandirana lupina pomaranče v koščkih 
po želji    Cointreau Original Concentrat 60°
 


Zmešamo obe maroni pasti in jih skupaj s koščki masla stepemo v malem planetarnem mešalcu KitchenAid. Umešamo koščke kandirane pomarančne lupine, ki smo jih predhodno namočili v  pomarančnem likerju Cointreau. 

Sestava:
Naredimo hrustljave palačinke. Namažemo jih z maroni nadevom in zavijemo. Ponudimo z malo stepene smetane, čokoladnim gourmet prelivom Fabbri.. Po želji lahko okrasimo tudi s kandiranim kostanjem. 

Nasvet:
V profesionalni kuhinji se praviloma ne uporablja običajni alkohol, npr. liker Cointreau. Cointreau je za profesionalce zazvil Cointreau original s 60% alkohola. Stopnja alkohola je za 50% večja od običajne pijače toda aroma je bolj izrazita in močnejša celo 4 x. Na ta način dodamo v hrano manj alkohola in dobimo več arome. Prihranimo pa seveda tudi pri denarju.