Moja košarica
Košarica je prazna.
1
FOTO: Le Pays des Gourmandises.

Makroni z maroni

Jesen je že tu in prav tako čas kostanja ...

Pred vami je recept za makrone, francosko klasiko, ki še vedno velja za "Hit slaščico". Tokrat se bomo poigrali z okusom kostanja. Makroni pripravljeni s kremo iz maronov so popolna slaščica, ki bo razveselila vas in vaše goste v hladnih jesenskih večerih!

 

 

 

LINIA

 

 2       Jajčna beljaka ali beljake v prahu SOSA
80 g
      Mandljeve moke
140 g       Sladkor
20 g       Sladkor v prahu

Zmešajte mandljevo moko in sladkor. Stepite sneg iz beljakov in postopoma dodajajte sladkor v prahu, pri tem pa počasi mešajte. Nato združite obe zmesi in z vrečko za brizganje nanesite maso v obliki krogcev na silikonsko podlogo za makrone Silpat. Pustite stati 30 minut. Nato položite v perforiran pekač in pecite 15 minut na 1500C.

 

LINIA

 

 150 g
     Krema iz maronov
60 g
     Smetane

Smetano stepemo (v ohlajeni posodi) s planetarnim mešalcem KitchenAid. Stepeni smetani dodamo kremo iz maronov. Ohlajene polovičke makronov na eni strani premažemo z maronovim ganašem ter jih pokrijemo z drugo polovico. Pripravljene makrone serviramo.

 

LINIA

 

maroni

 

LINIA

 

button_povezava

Povzeto po: Les Pays des Gourmandises.