Moja košarica
Košarica je prazna.

    

Pomarančni kolač
S Cointreau® Concentre Original pomarančno alkoholno aromo

Cointreau je najbolj prodajan pomarančni liker na svetu. V kulinariki je izjemno uporaben, saj njegova aroma odgovarja pravzaprav vsem, od sladkih do slanih jedi. 

Žgane pijače sodijo v najbolj žlahtne arome, ki so neponovljive in nezamenljive: rum, cognac, Cointreau, maraschino, amaretto ... Njihova uporabna vrednost je poleg same arome izjemna. Predvsem nam samo majhen dodatek alkoholne arome daje svežino in močno podaljšuje rok trajanja. 

Poglej si izbor alkoholnih arom in njihovo pravilno uporabo >>> tukaj!

   

Kolač je oblika sladice, ki je pri nas neupravičeno zanemarjena. V tujini je obvezna sladica vsake slaščičarne. Poleg svežih sladic mora vsaka slaščičarna imeti tudi sladice z dolgim rokom trajanja. Kolač, francosko "gâteau de voyage" ali angleško "Cake" je železni del ponudbe trajnih sladic. Za shranjevanje in prodajo hladilna vitrina ni potrebna, z njimi razbremenimo delo, saj jih pripravljajo v naprej izven sezone. Ključni njihov del je sladkorni sirup z dodano alkoholno aromo, ki daje kolaču svežino, izjemen okus in seveda zaradi alkohola sladico tudi ohranja za daljše obdobje. 

Pred nami je kolač v najbolj preprosti obliki ...

     
Recept
Cointreau
   
Cointreau_1
     

COINTREAU® ORIGINAL CONCENTRÉ 60°
Originalna alkoholna aroma iz destilata pomaranč za aromatiziranje slaščičarskih in gastronomskih proizvodov, najbolj prepoznavna in prodajana blagovna znamka pomarančnega likerja na svetu.
Je prvi in najbolj zaželen pomarančni liker na svetu. Predstavljamo vam njegovo različico, ki se uporablja za profesionalno uporabo v kulinariki.

Kolač

     Sestavine
  Priprava 
250 g    maslo   Zmešamo
300 g    trsnega sladkorja  
5 g     sol  
200 g    mandlji v prahu  
5g    sol   Počasi vmešamo
80 g    moka   Vmešamo v maso in pečemo 12 minut pri 170°C.
70 g    Cointreau® liker 60% vol.  
   



Cointreau® preliv

     Sestavine
  Priprava 
250 g    sirupa 30oBrix*   Zmešamo
100 g    Cointreau® likerja 60 % vol.  
   

 
*Sladkorni sirup 300 Brix, brix je oznaka za koncentracijo sladkorja v sirupu. 300 Brix je 300 g sladkorja in 700 g vode, zavremo in ohladimo!

 

Glazura

     Sestavine
  Priprava 
20 g    Cointreau® likerja 60 % vol.   Zmešamo
20 g    Voda  
180 g    Trsni sladkor    
   

Zmešamo in počasi segrejemo.

Zaključek

Ohlajenemu pecivu v plasteh dodajamo glazuro in okrasimo z kandirami lupinami pomaranče ali mešanico suhega sadja in oreščkov.