Moja košarica
Košarica je prazna.
    

Karamelni "cheesecake"
Chessecake je klasična in izjemno priljubljena ameriška sladica, pripravljena iz mehkega kremnega sira kot je Philadelphija. Klasičen okus zaokrožuje izjemna bela čokolada Callebaut Gold, pripravljena iz karameliziranega mleka. Navduši po polnem okusu in prestižni zlati barvi.

Za pripravo smo uporabili silikonski model za porcijske sladice Pavoni "Passion" PX4305.   Za pripravo večje torte priporočamo model PCB-Creation ali srce v modernejši obliki.

    
26166729_1907006892646915_5800728852509949510_n
  
Bretonski biskvit
60 g    pasterizirani rumenjaki 
132 g    trsni sladkor
 168 g    maslo
 200 g    moka
 2 g    sol
 8 g    pecilni prašek

Priprava

se sestavine med seboj zmešamo v KitchenAid mešalcu, razvaljamo na 4 mm in pečemo 20 minut pri 160°C.

   
Karamelni cheesecake
160 g    maslo
 160 g    trsni sladkor
 320 g    sira Philadelphija
 200 g    jajca
 30 g    sok limone
 0,25 g    vanilja
 53 g    želatina v prahu 
 265 g    voda za želatino
 180 g    Callebaut Gold

Priprava

Na 82°C segrejemo maslo, sladkor, jajca in vaniljo. Dodamo limonin sok zmes želatine in Karamelno Callebaut Gold čokolado. Emulgiramo.

    
Slana karamela
250 g    trsni sladkor
 250 g     glukoza
 90 g    voda
 200 g    smetana
 100 g    maslo
 4 g    sol
 0,25 g    vanilja
 200 g    Callebaut Gold

Priprava

Zavremo smetano, sol in glukozo. Iz sladkorja na suho naredimo karamel. Dodamo smetano. Dodamo čokolado, vaniljo in maslo, dobro premešamo. 

    

Callebaut® Gold obliv

180 g    trsni sladkor
 180 g    glukoza
 90 g    voda
 2 g    zlata barva
 300 g    Callebaut Gold
 120 g    sladkano kondenzirano mleko
 15 g    želatina v prahu
 65 g    voda za želatino
 100 g    koncentriran nappage

Priprava

Zavremo sladkor, vodo in glukozo na 105°C. Prelijemo preko ostalih proizvodov in emulgiramo. Ohladimo in postavimo v hladilnik za 12 ur. Pred uporabo segrejemo na 40°C.