Moja košarica
Košarica je prazna.
    

Fantazija z Amareno Fabbri
Sladica iz pistacijeve angleške kreme in Amareno Fabbri

   

ŽELIŠ SERVIRATI INOVATIVNO SLAŠČICO?

Pred vami je enostaven recept za sladico kremastega značaja z dodatkom višnjevega sirupa Amarena Fabbri.

Sveža kremasta slaščica, z dodatkom delikatesnega preliva Amarena Fabbri, katero serviramo jo v steklenem kozarcu.

 1_Ancora_una_1

   

Pasica_AKCIJA
    

Sestavine

  400 g   mleko
 

Izdelava

Mleko segrejemo do 60 stopinj, dodamo  Moussecream in ga dobro umešamo. Skupaj zmešamo Pastovocrem in delipaste pistacijo – temperatura 12-15 C. Umešamo še na pol stepeno smetano.

Sestava sladice

Na dno kozarca  damo  zdrobljene piškote in drobljene lešnike. Sledi plast narejene kreme, vrh pa prelijemo z  Nappage amareno in okrasimo z amareno Fabbri. Potresemo še z Grue de cacao  - praženimi  kakavovimi  zrni.


   750 g   na pol stepene smetane
 
   200 g   Pastovocrem Fabbri  
  200 g   Moussecream 5+ Fabbri
 
   120 g   Delipaste pistacija Fabbri
 
   
  Amarena Fabbri  
       
 
 
011999414 225

Razlaga sestavin

Pastovocrem so pasterizirani jajčni rumenjaki s sladkorjem. Njihova prednost je da so bakteriološko neoporečni in jih lahko uporabljamo na hladno.

Mousecream je instant živalska želatina v prahu, ki je ni potrebno segrevati. Predhodno je že bila želirana, zmleta in je pripravljana za uporabo. Enostavno jo vmešamo v tekočino, postavimo v hladilnik in v roku 2 ur bo želirala, kot z uporabo klasične želatine v lističih ali v prahu. 

Amarena Fabbri je najbolj cenjena in slavna pol-kandirana višnja v svetu. Recept je nespremenjen že več kot 100 let!

    
02Pasica

 

 

Logo_Fabbri_1905_-_Fabbri_1905