Moja košarica
Košarica je prazna.

    

Čokoladni tart

 Avtor: Alexandre Bourdeaux - Tehnični svetovalec- CHOCOLATE ACADEMY™ center v Belgiji
    
Recept
Recept za vse, ki obožujete temno močno čokolado. Vsekakor eden mojih najljubših sladic. Hrustljavo masleno krhko testo s tanko plastno malin in poudarjenim čokoladnih ganašem. Sladica kjer čokolada pride do izraza. Igramo se lahko z neštetimi okusi različnih čokolad, aromatičnimi 70% in več ter intenzivnimi 50-60% ali celo malo bolj blagimi, mlečnimi. Priprava je tako preprosta, da ni nobenega izgovora, da se ne pojavi na vaši mizi. 
   
N-7207-usenImg2

Čokoladno krhko testo

     Sestavine
  Priprava 
160 g    maslo   Zmešamo v robotu v homogeno zmes.
100 g    sladkor v prahu  
50 g    jajca    Dodamo.
250 g    moka    Dodamo in zmešamo v pasto. Damo v hladilnik preko noči in razvaljamo na 2 mm. Pečemo pri 170°C.
35 g    fino mleta mandljeva moka  
10 g    kakav v prahu 22/24  
1 g    sol  
    
   

Malinova marmelada

     Sestavine
  Priprava 
420 g    maline   Zavremo in kuhamo 3-4 minute, da dobimo teksturo marmelade.
80 g    sadni pire Ravifruit malina  
240    sladkor  
1/2    sok limone  
    
   

Čokoladni ganaš

     Sestavine
  Priprava 
600 g    smetana 35%   smetano in invertni sladkor zavremo, prelijemo preko čokolade in emulgiramo.
70 g    invertni sladkor Sosa  
540 g    temna čokoladna kuvertura Callebaut 70-30-38NV  
210 g    zmehčano maslo    Dodamo ko ima masa 40°C.
    
   

Sestava
Spečemo prazen tart. Ohlajenega znotraj premažemo z malinovo marmelado. Ta preprečuje, da bi vlaga iz čokoladnega ganaša prešla v pečeno krhko testo in ga zmehčala. Napolnimo z ganašam pri 30-35°C.