Moja košarica
Košarica je prazna.

    

Seminar z Joelom Perriardom
Čokolada, kisla smetana & Mojito
Recept avtorja: Joel Perriard, direktorja "Chocolate Academy Centra" Zurich, Švica

Joel je eden izmed najbolj perspektivnih mladih slaščičarjev. Znanje je nabiral v restavracijah z Mihelinovimi zvezdicami, nekaj časa je vodil tudi prestižni hotel, dokler ni dobil ponudbo, da se pridruži najboljših švicarskih slaščičarjem v Chocolate Academy Centru v Švici, ki deluje pod sponzorstvo Carme, enega najbolj ekstravagantnih proizvajalcev čokolade in drugih slaščičarskih proizvodov.

Restavracijsko sladico Čokolada, kisla smetana &Mojito je avtorsko delo mojstra in je bila narejena za izobraževalni seminar, ki ga je mojster vodil v aprilu 2016 v Horeca Centru pod našim sponzorstvom.

Program izobraževalnega seminarja si lahko pogledaš >>>> TUKAJ!

     

 Mojito

 Cacao Barry 250

Carma je švicarski proizvajalec nekaterih svetovnih uspešnic. Vsi slaščičarji po svetu poznajo Masso Ticino za okraševanje posebnih tort. 

Carma je proizvajalec najboljše mlečne čokolade na svetu, Carma Clair, izjemno mlečna in kremasta. Kmalu bo dobavljiva tudi po 2 kg.

Carma je znana po uporabi posebnega kakavovega masla, k iga uporabljajo v najbolj sijajnih čokoladah na trgu. Carma čokolade se svetijo bolje od vseh ostalih. 

Carma proizvajal izjemne prelive za vroč o in hladno uporabo, kakor tudi ene najboljših želiranih oblivov za sladice. 

     

  Zephyr2

Mousse v nekaj minutah
Carma je na trgu poznana po zelo kvalitetnih pripravkih za mousse, ki so pripravljen v samo nekaj minutah in omogočajo zelo enostavno in hitro pripravo manjših količin. Vsi uporabljeni materiali so vrhunski. Zelo priročno za restavracije.

   

Carma Gold Quintin
Je povsem nova čokolada na trgu z izjemnim okusom. Gre za belo čokolado, ki je sladkana s pravo karamelo, izjemno mehka, čudovite zlate barve in kot ustvarjena za pripravo čudovitih moussov.

    

    

Maxi-pan mandelj
Nov proizvod na našem trgu. Mandljevo polnilo za kolače, rogljiče, pite ali mandljeve biskvite. Zelo ekonomično, ker namreč vsebuje tudi sojo. Zelo dober okus!

    

  

Carma Brillant Gel
Zelo priljubljen odlično rastlinski gel za hladno uporabo. Zelo svetleč in lahko ga tudi zamrzujemo. Eden najbolj priljubljenih proizvod Carme na našem trgu.

Limonin mousse

170  g              CARMA® limonin mousse v prahu
340  g              Mleko

 Sestavini v KitchenAid mešalcu stepamo 3-4 minute pri veliki hitrosti in napolnimo dresirno vrečko

 

Kisla smetana

300 g              Kisla smetana
70    g             Pastarizirani rumenjaki
40    g             Sladkor v prahu
1  kos             Sok in lupine limete
3  kos             listi mete narezani julienne
1.5 kos           Listi želatine Edwald Silver

Stopimo liste želatine v malo kisle smetane in zmešamo s preostalimi sestavinami v MyCook termomix blenderju. Zamrznemo v Demarle Flexipan modelu polkrogla premera 2,6 cm.

 

Gold Quintin biskvit

80    g              Jajce
80    g              Rumenjaki
120  g              CARMA® Maxi-Pan mandljeva pasta za peko
80    g              Beljaki
60    g              Sladkor
40    g              Moka
30    g              Kakav v prahu
20    g              Koruzni škrob Gelcream Hot Sosa
80    g              CARMA® Edelcouverture Gold Quintin 31%, narezana
                        Pravi Rum Luxardo 70% zmešan (1:1) v sirupu

V KitchenAid planetarnem mešalcu stepemo jajca, rumenjake in Maxi-Pan v lahko in svetlo maso. Stepemo beljake in sladkor do mehke konice. Skupaj presejemo moko, kakav in Gelcream Hot. Meringo vmešamo v jajčno kremo in nato presejano moko. Dodamo koščke kuverture.

Zlijemo v model in pečemo 15 minut pri 180°C.

Ohlajeno narežemo na premer 4 cm in navlažimo z sirupom z rumom. 

    

Sestava

S pred-kristalizirano čokolado Carma Couverture Ivoire “Swiss Top” 35% v modelu pripravimo školjko. Nadevamo z malo limoninega moussa in vanj vtisnemo zamrznjeno kroglico kisle smetane. Pokrijemo z namočenim biskvitom. Zamrznemo.

Vzamemo iz modela in z airbrushem okrasimo z zelenim kakavovim maslom (1:1 kakavovo maslo in Couverture Ivoire “Swiss Top” 35% z zeleno bravo topno v maščobi –liposulibe). Zlepimo skupaj dve polovici in okrasimo po želji.

Recept za 20 sladic premera 5 cm. 

   

Art. Nr.             Carma Proizvodi

71691               CARMA® limonin mousse
11182               CARMA® Edelcouverture Gold Quintin 31%
45101               CARMA® Maxi-Pan mandljeva pasta za peko
40151               CARMA® Brillant Gel, svetleč želiran obliv za hladno uporabo