Moja košarica
Košarica je prazna.

    

Kalamari v mehki tempuri z majonezo iz pasione
Recept Aula Sosa

    
    

Sestavine

Narezani kalamari

150 g

Sosa Soft Tempura

70 g

Voda

100 g

Moka

p.p.

Sol

p.p.

Priprava

S stepalom zmešamo skupaj vodo in Sosa Soft Tempuro. Dobiti moramo homogeno maso. Pustimo, da fermentira približno 30 minut.
Rezine lignjev poljubno začinimo in jih rahlo pomešamo z moko. Vsak košček lignja pomočimo v tempuro in ocvremo v vročem olju do zlato rumene barve.

Postrežemo z majonezo iz pasijonke.

    
Majoneza iz pasijonke
    
     

Sestavine

Pire pasijonke Ravofruit

100 g

Naturemul Sosa

35 g

Oljčno olje

150 g

Priprava

S paličnim mešalcem dobro premešaj sadni pire pasijonke in Naturemul (naravni emulgator). Po kapljicah dodajam oljčno olje. Mešamo tako dolgo, da dobimo majonezo.