Moja košarica
Košarica je prazna.
   Načini priprave kave
    
5KES100_AC_L_s-200
ESPRESSO
Tradicionalen italijanski način priprave kave, ki ga najdemo povsod po gostinskih lokalih. Osvaja pa tudi domove. Potrebujemo poseben aparat, ki pomeni investicijo, ki pa se za ljubitelje kave vsekakor izplača.

REZULTAT
Intenziven in koncentriran okus kave. Odličen z mleko, cappuccino, machiato, latte.

     KARAKTERISTIKE PRIPRAVE

   MLETJE  zelo fino, kot prah
   DOZIRANJE   6-7 g
   VODA  30-50 ml
   TEMP.   90-95°C
   ČAS  20-22 sekund
    
200x300xme6medium

MOKA
Odličen način priprave kave, predvsem na domu. Je preprost in pceni. potrebujemo moka kuhalnik (cafetiera). Če ste malo pozorni lahko pripraviš odlične in močne kave. Običajna priprava kave v italijanskih domovih, predvsem za tradicionaliste.

REZULTAT
Intenziven okus z močnim telesom.

     KARAKTERISTIKE PRIPRAVE

   MLETJE  srednje do fino
   DOZIRANJE   15 g
   VODA  200 ml
   TEMP.   94-96°C
   ČAS  2 minuti
    
image-200x300

FRENCH PRESS - CAFETIÈRE
Od sredine prejšnjega stoletja priljubljen način priprave kave, ki jo je sicer izumil Italijan. Priprava je zelo enostavna in daje izjemno dobro kavo.

REZULTAT
Zelo kompleksen profil okusov z močnim telesom.

     KARAKTERISTIKE PRIPRAVE

   MLETJE srednje do grobo
   DOZIRANJE   25 g
   VODA  250 ml
   TEMP.   95°C
   ČAS  4 minute
    
5kcm0802bac_cr_kitchenaid_coffee_01_m_p-200

FILTER KAVA
Ekstrakcija kave poteka preko finega filtra. Vročo vodo prelijemo preko srednje mlete kave in pustimo, da pronica preko filtra v posodo. Več načinom priprave, Chemex, V60 ali tudi s posebnim aparatom. Po svetu zelo priljubljen način priprave.

REZULTAT
Velika čistost okusa kave, lahko telo, delikatna. Zelo priročna za pričetek razumevanja kave in njenih subtilnih nians okusov posameznih kav. Za kavne entuziaste.

     KARAKTERISTIKE PRIPRAVE

   MLETJE srednje do fino
   DOZIRANJE   15 g
   VODA  250 ml
   TEMP.   95°C
   ČAS  2,5 minute

    
KCM0812OB-200
SIFON
Že 200 let znana priprava kave, ki daje zelo čisto kavo brez sedimentov. Priprava je zelo zapletena, dokler KitchenAid ni ustvaril prvi sifon aparat na trgu. Vakuumska ekstrakcija okusov daje absolutne največ. Predvsem za največje ljubitelje kave, izjema in zanimiva predstavitev priprave, pravi show!

REZULTAT
Zelo kompleksni okusi, ki jih lahko zagotavlja samo vakuum ki iz kave potegne vso aromatičnost.

     KARAKTERISTIKE PRIPRAVE

   MLETJE srednje do fino
   DOZIRANJE   20 g
   VODA  300 ml
   TEMP.   95°C
   ČAS  2,5 minute


    
aeropress200

AEROPRESS
Precej nov način priprave kave. Priprava je inovativna, enostavna in poceni. Potrebujemo samo aeropress pripomoček. 

REZULTAT
Precej kompleksen okus kave, srednje intenzivno telo, zelo primerno ta "coffee to go"

     KARAKTERISTIKE PRIPRAVE

   MLETJE srednje do fino
   DOZIRANJE   15 g
   VODA  250 ml
   TEMP.   95°C
   ČAS  2 minuti



    
džezva

TURŠKA KAVA
Starodavni način priprave nefiltrirane kave, ki  še vedno množičen v arabskem svetu od koder je prišel in tudi na Balkanu in pri nas. Velja za kulturno bogastvo Turčije. Za pripravo potrebujemo posebno posodo džezvo. Tradicionalno se pripravlja zelo sladka.

REZULTAT
Intenzivna in močna z usedlinami na dnu skodelice.

     KARAKTERISTIKE PRIPRAVE

   MLETJE zelo fino
   DOZIRANJE   25 g
   VODA  250 ml
   TEMP.   95°C
   ČAS  2 minuti




   
fic-70-cbr200
HLADNA EKSTRAKCIJA
Brez segrevanja, na hladno! Potrebuje nekaj časa a se splača. Dobimo čudovit hladen kavni poletni napitek, ki ga postrežemo z ledom. Potrebujemo krpo iz muslina, v katero zavijemo kavo in vse skupaj pustimo stati 10-15 ur ali če dlje. Dobijo je tudi enostavni pripomočki za hladno ekstrakcijo, to je npr. steklenica s filtrom Hario.

REZULTAT
Naravno sladka osvežilna kava z rahlimi skoraj opaznimi osvežilnimi mehurčki kot posledica začetka fermentacije.

     KARAKTERISTIKE PRIPRAVE

   MLETJE srednje
   DOZIRANJE   120 g
   VODA 1 liter
   TEMP.   v hladilniku
   ČAS  12-24 ur