Moja košarica
Košarica je prazna.

Starodavna vroča čokolada "Chocolat Chaud"
Klasičen francoski napitek iz vroče čokolade.

N-12595-ukenImg2
Sestavine   Priprava 
200 ml   mleko 3,5%
  Mleko, smetano, sladkor in vaniljo segrejemo na 80°C. Uporabimo lahko tudi strok vanilje Bourbon ali Tahiti.
400 ml   smetana 35%
 
10 g    sladkor  
1/4 žličke    vanilja v prahu 
 
50 g  

čokoladna kuvertura 70%

  Malo vročega mleka prelijemo preko čokolade in mešamo s kroženjem, da dobimo svetlečo maso (emulzijo). Zlijemo v preostalo vroče mleko in zmešamo. Ohladimo nepokrito. Postavimo v hladilnik za 12 ur. Predno ponudimo segrejemo.
Pomembno!
Čokolado moramo v postopku priprave ohladiti. Pri tem čokolada tvori pravilno molekularno strukturo (kristalizira), kida napitku kremasto in žametno strukturo. Predno ponudimo segrejemo na 60°C. 

   

Uporabili smo

ghana1225

Callebaut® Finest Belgian Hot Chocolate

Eurovanille Tahiti Vanilla225

Vanilja, strok ali v prahu