Moja košarica
Košarica je prazna.
8007175312_fd28a3bcc5_o

DIMLJEN GAZPACHO

SESTAVINE

4 do 5 zrelih rdečih paradižnikov
1/2 olupljene kumare brez semen
1 rdeča paprika, očiščena 
1 manjša sladka čebula
2 stroka česna
2 žlici grobo narezanih zelišč: timijan, peteršilj ...

80 g najboljšega extra deviškega olivnega olja
2 žlički vinskega kisa, ali več, odvisno od okusa
125 ml ledene vode, ali več če potrebujete
morska sol in mlet črn poper
2 žlici narezanega drobnjaka

PRIPRAVA

Smoked GazpachoParadižnike, kumaro, papriko in čebulo narežemo na 2 cm velike koščke in jih stresemo v veliko stekleno posodo. Prekrijemo s plastično folijo.

Pripravimo "The Smoking Gun" po navodilih proizvajalca in izberemo poljuben les. Dimno cev vtaknemo po plastično folijo v posodo in jo napolnimo z dimom. Pustimo stati 4 minute. Lahko ponovimo, odvisno od želene intenzivnosti arome dima. 

Dimljeno zelenjavo nato v multipraktiku (KitchenAid) skupaj z začimbami zmeljemo v pire. Postopoma dodajamo olje in kis ter dovolj vode, da dobimo juho.

Dodamo sol in poper ter po potrebi vinski kis, da ustvarimo ravnotežje sladkosti zelenjave. Juho zlijemo v posodo, pokapamo z olivnim oljem in potresemo z narezanim drobnjakom, postrežemo.

Količina je za 4 do 6 oseb.

 5963790401_040dfba79f_o_1024x1024 350

 

Polyscience Signature recipe #1 - Smoke Gazpacho     Poglejte si originalni recept