Moja košarica
Košarica je prazna.

Vrhunska kulinarična šola sedaj tudi pri nas!

Šola Sosa "Aula Sosa"

je zadnja pridobitev tega izjemnega proizvajalca sestavin za moderno kulinariko. Sosa namreč postaja vodilni globalni igralec na področju kulinarike, slane kuhinje, sladic, sladoleda in tudi čokolade. Je eden prvih pobudnikov moderne kuhinje, katere osnovna naloga je, kako odlične sestavine pripraviti še bolje in poskušati njene osnovne fizikalne lastnosti spremeniti v kulinarično doživetje, kot ga še nismo okusili skozi stoletja. Narava nam je izjemno naklonjena. Nove tehnologije nam omogočajo iz naravnih sestavin dobiti izvlečke s katerimi lahko fizikalne ali kemične lastnosti hrane spreminjamo. 

Sosa je pomemben spremljevalec tudi naših kuharski in slaščičarskih šefov. Nešteto prošenj po izobraževanju je obrodila sadove. Končno smo se priključili šoli svetovnega formata "Aula Sosa", ki jo je ustanovil ta priznani proizvajalec in njegov karizmatični ustanovitelj Quico Sosa.

Slaščičarski seminar

Slaščičarstvo se izjemno razvija. Prinaša popolnoma nove sestavine, spreminjajoče teksture, nove postopke tehnološke priprave. Šefinja Nicole bo vse to prikazala z oblikovanjem klasičnih sladic na popolnoma nov način.

PRIČAKUJTE IZJEMNO VSEBINO IN NOVOSTI IZ PRVE ROKE!

 Modern Cuisine Nicole 400

PRIJAVNICA

Kdaj?

            

Termin seminarja: torek 22.09.2015

Trajanje seminarja: 3 ure

Cena seminarja: BREZPLAČNO!

Kje?

HORECA CENTER V LJUBLJANI
Šmartinska cesta 106, 1000 Ljubljana

www.horecacenter.si

Kje se nahaja Horeca Center in kontakt >>> Zemljevid

   

main-logo

  

Za koga?

Za šefe kuhinj, restavracij in slaščičarje! Za vse, ki bi radi spoznali nekaj novega iz področja moderne priprave sladic.

   

Nicole Adriane Ferragina ENG 300

Seminar vodi!

 Nicole Ferragine

Trenutno ena najboljših in najbolj nadarjenih kuharskih in slaščičarskih šefinj, ki je s svojih delom pričela v rodni Italiji in ga nadaljuje sedaj preko Kitajske po vsem svetu. Nastopa kot ambasador in demonstrator "Aule Sosa"

<<< Izvedite več o šefinji

    

Vsebina seminarja - recepti

Nove tehnike in surovine, ki omogočajo pripravo tradicionalnih receptov, ki so zaradi zahtevne priprave šli v pozabo. Neupravičeno, saj so po kvaliteti deleč pred sodobnimi. Tradicionalne postopke lahko sedaj ponovno obodimo, saj je z novimi materiali njihova priprave izjemno enostavna. 

Za šefe kuhinj in slaščičarn bo seminar predstavil veliko novega. Naučili se boste pripravo receptov, ki do sedaj enostavno niso bili mogoče ali pa so od vas terjali veliko dela. S Soso je to sedaj mnogo enostavneje. 

  TUESDAY-2

SAINT HONORE

Saint Honore je tradicionalna sladica francoskega porekla iz bretonskega biskvita, paljenega testa, polnjenega s čudovito kremo, ki pa zahteva svoj čas za pripravo. Moderen način skrajšuje čas priprave, zato je sladica pripravljena telo hitro. Uporabili bomo proizvod Gelcrem, narejeni iz refiniranega koruznega škroba, ki je izjemno zanimiv za pripravo krem.

  

  TUESDAY-3

EKLER

Nekoč tudi pri nas zelo priljubljena sladica, ki je stalnica povsod po svetu. Takoj za makroni so eklerji v svetu sedaj izjemno priljubljeni. Osnova je paljeno testo, ki ga zna vsak narediti, ki ga kombiniramo s številnimi kremami. tokrat bomo spoznali nov proizvod Wax, s katerim bomo spremenili teksturo mandljev in limeti. Nekaj posebnega bo tudi krema iz citrusa Yuzu pripravljena na poseben način z uporabo Gelcrema, da bo priprava izjemno enostavna in hitra.

  

  TUESDAY-4

FINACIER

Je pecivo, ki bi ga moral poznati vsak slaščičar. Nekoč so bili pri nas zelo pogosti, pa so šli malo v pozabo. V svetu veljajo med najbolj priljubljenimi kosi peciva. Posebnost tega peciva se skriva v sredini. Vsebina je namreč 95% sadje, ki pa kljub pečenju ne spremeni oblike. Sedaj lahko polnimo piškote, biskvite, razna peciva s sadjem, ne da to med pečenjem spremenilo obliko. In kljub temu je vsebina 95% sadje. Stabilnost sadja namreč dosežemo z uporabo 100% naravnega gelifikanta gumi Gelan (fermentiran polisaharid). Proizvod, ki ga morate spoznati. Omogoča na primer gelifikacijo olivnega olja, ki ga potem lahko pečemo na žaru!!!

  

  TUESDAY-5

LISTNATO TESTO S SADJEM

Na prvi pogled nič posebnega. Posebnost je v limonini kremi, pripravljena s Gelcremom, enostavna in izjemno polnega okusa, ki se topi v ustih. Druga posebnost sladice je uporaba emulgatorja, ki ima sposobnost povišanja fuzijske točke maščobe in s tem naredimo iz maščobe trdno strukturo. V našem primeru bo maščoba čista pasta iz pistacij, ki ji bomo spremenili teksturo v hrustljavo kremo.

   

 TUESDAY-6

MOJITO TARTINA

Enostavna in vrhunska sladica iz krhkega testa in polnjena  s limetino kremo, meringo mete in rumovim želejem. Igranje različnih tekstur v eni samo sladici. Krema bo posebna, izjemna in pripravljena zelo hitro. Hrustljavo teksturo bomo naredili z beljaki v prahu in esencialnimi olji. Rumove žele kocke pa bomo pripravili iz odličnega ruma in rastlinske želatine, ki je neka posebnega. Kajti do sedaj želejev iz alkoholnih pijač nismo mogli pripraviti. Zahvaljujoč teksturam in Sosi je sedaj to mogoče. 

    

Prijavnica za seminar

Kliknite na povezavo, vnesite svoje podatke in se prijavite na BREZPLAČNI seminar!

PRIJAVNICA

   

Število prijav je omejeno. Pridržujemo so pravico izbire prijavljenih. Prijave izbiramo do zapolnitve kapacitete.