Moja košarica
Košarica je prazna.

Perriard_g

 Joel Parriard

Joel Perriard je zaključil usposabljanje za slaščičarja v ateljeju Wodey-Suchard v Neuchâtelu. Kasneje je kot slaščičar delal v različnih restavracijah. V letu 2010 sta z ženo vodila Haciendo san Agustín de Callo, butični hotel v Ekvadorju. Od leta 2011 do 2012 je delal v restavraciji Mesa v Zürichu z dvema Michelinovima zvezdicama in 18 Gault-Millau točkami. Osvojil je naslov najboljšega mladega švicarskega slaščičarja v Monttreauxu in četrto mesto v švicarskem prvenstvu mladih slaščičarjev v Luzernu.

V 2012 se je pridružil CARMA® CHOCOLATE ACADEMY™ centru kot tehnični svetovalec za zunanje trge. Od junija 2015 je novi vodja CHOCOLATE ACADEMY™  centra.


 PRIJAVNICA

Kdaj?

            

Termin seminarja: sreda 06.04.2016

Trajanje seminarja: 4-5 ur

Cena seminarja: BREZPLAČNO!

Kje?

HORECA CENTER V LJUBLJANI
Šmartinska cesta 106, 1000 Ljubljana

www.horecacenter.si - Kje se nahaja Horeca Center in kontakt >>> Zemljevid

main-logo

  

Za koga?

Vabljeni slaščičarji, kuharji in šefi vse kategorij. Posebno tisti, ki bi radi spoznali delo vrhunskega slaščičarja in se pri tem veliko naučili.

 PRIJAVNICA

    

Vsebina seminarja - recepti

Joel Perriard je mlad mojster z izjemnimi delovnimi izkušnjami iz najboljših švicarskih restavracij. Odlično obvlada najsodobnejše tehnike, najboljše materiale in vsekakor tudi ekonomijo uspeha. Prihaja iz države, kjer so plače mojstrov astronomske (za naše razmere), zato so tehnike in čim nižji stroški izdelave vrhunskih sladic nadvse pomembni. Pri tem je hkrati pogoj uporaba samo odličnih in naravnih materialov.

Joela je izjemno občudovati pri njegovem delu. Imel sem čast biti na njegovih prikazih v Chocolate Acedamy centru v Zurichu. Je švicarsko izjemno natančen, njegove delovne metode so popolne in skrajno učinkovite. Ni nobenih nepotrebnih gibov, iskanje materiala ali orodja. Odvržen ni niti najmanjši košček surovine ali materiala. Samo z opazovanjem njegovega dela se lahko izjemno veliko naučimo.

Predstavil nam bo nekaj njegovih unikatnih sladic, pripravljene z njegovo filozofijo uspeha. Torej enostavna in hitra priprava in uporaba odličnih naravnih materialov. 


Recepti
Recepti mojstra Joela. Naredili bomo 5 receptov od navedenih. Recepte seveda dobite za vse sladice!

    Untitled-22

SLADICA IZ ČRNEGA RIBEZA

Mandljev biskvit, žele črnega ribeza, čokoladna pena, sadna glazira

    Untitled-32

Bourbon češnjev mousse

Bourbon čokoladna pena, češnjev kompot, bourbon biskvit

    Untitled-42

Korenčkova torta

Korenčkova torta, glazura, masa Ticino

    Untitled-52

Sladica iz čokolade in črnega ribeza

Pena iz čokolade in črnega ribeza, čokoladna glazura

  Untitled-62

Čokolada & limona

Madeleine biskvit, drobljenec, limonin konfit, čokoladna pena

 Untitled-102

Kozarec z malinami, rženim kruhom in vaniljo

Čokoladni ganaš, malinov koulis, vaniljeva espuma, hrustljav prah iz rženega kruha.

 Untitled-82

Kozarec s kavo, jagodami in vaniljo

Diplomatska krema, žele iz jagod in popra, cappuccino pena

 Untitled-92

Kozarec s pistacijami, banano in pasijonko

Pistacijeva slaščičarska krema, karamelizirana banana

 Untitled-72

Mojito iz čokolade in kisle smetane

Limonina pena, kisla smetana, Gold Quintin biskvit

    

Prijavnica za seminar

Kliknite na povezavo, vnesite svoje podatke in se prijavite na BREZPLAČNI seminar!

 PRIJAVNICA

Število prijav je omejeno. Pridržujemo so pravico izbire prijavljenih. Prijave izbiramo do zapolnitve kapacitete.