Moja košarica
Košarica je prazna.

    

DELAVNICA JE ZASEDENA, PRIJAVA NI VEČ MOGOČA! KER JE PRED NAMI SEZONA SLADOLEDOV BO V KRATKEM RAZPISANA NOVA.

Domači sladoledi

Razkrivamo vse skrivnosti priprave naravnih domačih sladoledov. Temeljito bomo pogledali v njegovo notranjost in spoznali vse potrebne prvine za pripravo te slastne sladice.


Delavnica je namenjena vsem ljubiteljem sladoledov kakor tudi vsem, ki bi se radi s sladoledov bolje spoznali, torej šefom restavracij in slaščičarn ter lastnikom kavarn.
    

Sladoled v vseh svojih oblikah je nedvomno najbolj priljubljena sladica, ki predvsem vznemirja v toplih poletnih dneh, ki se nezadržno bližajo. In ravno sedaj, ko so začele cveteti prve češnje je čas, da vas naučimo pripraviti odličen sladoled. Njegova priprava namreč ni tako enostavna. V osnovo je to zmes vode, sadja, mleka, smetane in sladkorja. In prav njihovo medsebojno razmerje določa, kakšna bo končna tekstura sladoleda; trd, zbit ali mehak in kremast. Pri receptu moramo upoštevati naravno lastnost vode, ki pri negativni temperaturo zamrzne in povzroča kristale. Obojega se moramo pri sladoledu ogniti, v kolikor želimo odličen sladoled. In prav to se bomo na tečaju naučili. Podrobno bomo pogledali njegovo notranjo strukturo, da ga bomo znali pripraviti povsem samostojno iz različnih sestavin.

   

Termin delavnice: torek, 16. april 2019,  od 16.00 do 19.00

Lokacija: GourmetShop&Lab, BTC City, Hala Emporium/spodnja etaža, Letališka 3, Ljubljana

Cena delavnice: 37,00€* po osebi. Prijava je obvezna!

*Sponzor delavnice je Nemox - Vodilna svetovna blagovna znamka domačih aparatov za sladoled kakor malih profesionalnih aparatov za restavracije.

    
Mango sladoled2   
      

Vzemi si čas!

Delavnica bo v torek, 16. aprila 2019,
v prostorih GourmetShop&Lab, BTC City, Letališka 3, Spodnja etaža Emporium.

Pričetek ob 16.00, prijava je obvezna!

Sladoled je v osnovi zmes vode iz sadja ali mleka in sladkorja, ki ga mešamo v aparatu za sladoled, da se med mešanjem vanj veže določena količina zraka, da dobi vsem tako priljubljeno kremasto teksturo. Prav ste prebrali, ena izmed osnovnih sestavin sladoleda, ki ga loči od podobnih proizvodov je zrak ,ki je ključen za njegovo kvaliteto. Zelo podobno kot je razlika med svežo in stepeno smetano. Stepana ima čudovito žametno teksturo in je božanskega okusa, med tem ko je sveža skorajda neprebavljiva. Taka je razlika med pravilno in napačno narejenim sladoledom.

Pri sladoledu je zelo važna njegova sestava, ki nam določa njegovo končno kvaliteto. Poznati moramo lastnosti osnovnih sestavin, kot so mleko ali njegovi nadomestki, maščobe, ki dajejo sladoledu polnost okusa in mazljivost, zelo pomembne beljakovine, ki nam omogočajo vmešavanje zraka in seveda raznovrstni sladkorji, ki so vitalnega pomena za sladoled in jih brez njih ne moremo narediti. Seveda pa poznamo celo vrsto sladkorjev, iz katerih sladoled lahko naredimo, namizni sladkor, trsni, med in izjemni monosaharidi. 

Z imenom sladoled opisujemo celo vrsto podobnih proizvodov, ki so med seboj izjemno različni in vrsto njih ter njihovo drugačnost bomo tudi spoznavali na tečaju, italijanski in najbolj priljubljen gelato, sorbet, šerbet, ice-cream, soft sladoled, zmrzline kot so semifreddo, parfait in cela vrsta drugih.

In navsezadnje tudi pripomočki za izdelavo sladoled, od enostavnih absorpcijskih aparatov, ki jih enostavno čez noč položimo v zamrzovalnik, do kompresorskih, ki nam kot veliki aparati omogočajo zelo hitro pripravo sladoledov različnih okusov in to eden za drugim.

    

Pred kratkim smo v BTC-ju, v spodnji etaži hale Emporium, odprli veliko trgovino z našimi proizvodi, kjer lahko izbirate med več kot 1000 proizvodi. Osrednji del je velik laboratorij za izobraževanje, kjer smo začeli izvajati delavnice za mojstre in ljubitelje kuhanja. Vrstile se bodo številne delavnice. Na vrsti so makroni, sledili bodo sladoledi, kruh iz droži, testenine iz prave durum trde moke, piškoti, prav tako potice iz droži....

Delavnice bodo potekale intenzivno in sodelovali boste aktivno. Po končani delavnici boste s seboj odnesli svoje proizvode, da boste z njimi razveselili tudi svoje domače in prijatelje.

Cena delavnice je 37€!

Število udeležencev je omejeno, zato priporočamo, da se čim hitreje prijavite.

Prijavnino na delavnico plačate ob prijavi in si s tem rezervirate mesto (spodaj).

PRIJAVA JE OBVEZNA!

Delavnica bo 16. aprila 2019 v BTC City, Spodnja etaža Emporium, Letališka cesta 3, Ljubljana.

Pričeli bomo ob 16.00 uri in zaključili nekje do 19.00 ure!

Za vse nadaljne informacije smo vam na voljo na 01/777 3000 ali na mail info@gourmetshop.si


   

Prijava!

Prijavite se preko spodnje povezave. Prijave v drugih oblikah ne sprejemamo. Prijava je potrjena s plačilom. Pridržujejo si pravico do izbire, število udeležencev je omejeno.
      
   

Kaj potrebujemo?

Pravzaprav samo veliko dobre volje in malo časa. Za vse ostalo priskrbimo mi, tudi za veliko sladoleda, ki ga bomo naredili svežega in ga okušali.

   
Sponzor

Sponzor delavnice je Nemox, legendarni proizvajalec malih namiznih aparatov za pripravo sladoleda. In seveda kot se spodobi za sponzorja, bo za vse udeležence cena za njih izjemno ugodna. 

   
Nemox-3