Moja košarica
Košarica je prazna.

Zakaj je Domori nesporno najboljša čokolada na svetu!

Odgovor je zelo preprost. Zato ker tako menijo najboljši strokovnjaki za čokolado!

  1. Po mnenju avtorja knjige "Čokoladna biblija" Georga Bernardinija, ki je testiral preko 4.000 čokolad in prodajnih polic, je nesporno Domori Criollo Chuao najboljša čokolada na svetu.
  2. Na prestižnem sejmu čokolade "Salon du Chocolat" v Milanu so čokolado Domori Criollo Canoabo izbrali kot najboljšo čokolado na svetu letine 2016.

     

Kaj pravzaprav je Domori?

Gianluca Franzoni velja za nespornega očeta čokolade. S svojo vztrajnostjo je pred pozabo, predvsem pa pred propadom rešil najbolj redko sort kakava Criollo, ki velja za izjemno sorto, daleč najboljšo po kvaliteti toda na žalost zelo občutljivo in slabo rodno. Na svoji Haciendi san Jose je z vztrajnim delom v naravi našel kar nekaj pod vrst tega prestižnega kakava, kjer se vzgajajo za ohranjanje bio diverzitete. Iz vsega tega je nastala tudi proizvodnja pod blagovno znamko Domori, ki velja danes za absolutno najboljšo čokolado nas svetu. Začelo se je s sortami Porcelana (edino kakavovo zrno, ki je popolnoma belo), Pertomar in sedaj z novimi podvrstami kakava Criollo, ki so bila najdena v divjih prostranstvih deževnega gozda v Venezueli. To sta Chuao in Canoabo. 

Izjemna kvaliteta Domori čokolad dokazujeta tudi dve letošnji priznanji:

  • "Salon du Chocolat Milano", Domori Criollo Canoabo - najboljša tablica temne čokolade 2016
  • "Čokoladna bibilija" - Domori Criollo Chuao - splošno najboljša temna čokolada na svetu, kadarkoli. (trenutno je zadnja letina razprodana, pričakujemo novega in jo lahko že naročite, je namreč izjemno redka sorta!!!)

    

Zgodba o Domori čokoladi

     

     

Domori Criollo Canoabo je najboljša tablica temne čokolade na svetu za leto 2016
Izbrana na največji prireditvi namenjene čokoladi na "Salon du Chocolat" v Milanu.

     

S_ICWCTXZX

Criollo je najbolj redek, najstarejša sorta in daleč najboljši kakav na svetu, saj ga letno pridelajo samo 0,001%. Prav ustanovitelju blagovne znamke čokolade Domori gre zasluga, da je pred pozabo ponovno obudil to redko in prestižno sorto kakava, ki se z drugimi podvrstami Criolla vzgojena na "Haciendi san Jose" v Venezueli.

Domori Criollo Canoabo kakav je vzgojen na prestižni Haciendi san Jose v Venezueli. V njen zaznamo namige mlečne smetane, datljev in mandljev. V čokoladi zaznamo popolno simfonijo aromatskih okusov.

 Poglej več

 

 

     

Domori Criollo Chuao je najboljša tablica temne čokolade na svetu
Po mnenju avtorja Georga Bernardinija iz čokoladne biblije »The Chocolate Tester«.


 S_CKYRJUAV

Čokolada Criollo Chuao je izjemno redka in prestižna. Trenutno je razprodana. Pričakujemo nov pridelek, zato priporočam, da jo najzahtevnejši ljubitelji čokolade čim prej naročite. 

 

Med vsemi preizkušenimi proizvodi je čokoladna tablica Domori Chuao edina prejela 98 od 100 možnih točk (skoraj popolna). Vsi drugi proizvodi so bili ocenjeni z največ 96,6 ali manj.

 Poglej več

     

  


 The+Chocolate+Tester+Photo

Knjiga je na voljo in jo lahko naročite!

 Naroči sedaj

Torek, 3. November 2015 -  

»Pionir, vodilni v kvaliteti in vizionar.  Brez dvoma, Domori ne more biti izpuščen iz seznama 25 najboljših proizvajalcev čokolade na svetu« (Bernardini, stran 847), je povedal Georg Bernardini v svoji knjigi, čokoladni bibliji »The Chocolate Tester, ki je pravkar izšla v drugi izdaji.

Domori  je po svojih kriterijih merilo za najboljše čokolade na svetu. Poleg izjemne kvalitete vseh proizvodov (Bernardini, stran 137) je bil nagrajen za proizvodni cikel »bean to bar« (od zrna do tablice). Ta cikel  vključuje kontrolo  verige od plantaže do tablice z upoštevanjem etike, pravične trgovine, trajnostnega razvoja, spoštovanjem skupnosti pridelovalcev osnovnih surovin, varovanja okolja in transparentnosti.

Avtor -  svetovno priznan strokovnjak iz področja čokolade je poizkusil in v svoji knjigi predstavil 550 blagovnih znamk čokolade iz 70 držav. Vse skupaj je preizkusil celo 4000 izdelkov. V knjigo je vloženega ogromno dela, analiza trga čokolade kot celote in sledenje trendom na trgu, zaradi česar je »The Chocolate Tester« prava čokoladna enciklopedija.

Kategorije, ki so v knjigi opisane so naslednje: temne čokoladne tablice, mlečne čokoladne tablice, čiste in aromatizirane bele čokoladne tablice, aromatizirane čokolade, polnjene čokolade, čokolade z oreščki, gianduia (čokolada in lešniki), z marcipanom in pralineje.