Moja košarica
Košarica je prazna.

Pripomoček za pripravo kulinaričnih pen, zraka ali mehurčkov
Končno pripomoček, ki je enostaven in deluje

Foam-Kit-Deluxe-6

V kulinariki se pene uporabljajo od nekdaj. Mednje sodijo moussi, stepeni beljaki, meringe, stepena smetana. Njihov namen je v ustih začutiti lažjo teksturo in s tem drugačen občutek. V moderni gastronomijo so se pojavili nekako 2 desetletji nazaj v obliki zelo rahlih pen z veliko vsebnostjo zraka. Pravzaprav gre pri modernih penah, imenujemo jih tudi zrak (air) za emulzijo med tekočino, zrakom, sredstvom, ki deluje na njihovo površino, kor so surfaktanti: lecitin, monogliceridi, beljakovine ... Z njimi dosežemo zmanjšanje notranje napetosti med /zrak/olja. Preveč tehnično, a pravzaprav se to dogaja pri ustvarjanju emulzijskih pen.

Kulinarične pene niso več modna muha, temveč so postale stalnica moderne kuhinje. Za njihovo pripravo rabimo tekočino, emulgant (lecitin, bubble ...), posodo ter palični mešalec, ki s strižnimi silami ustvari emulzijo med sestavinami, kar stabilizira peno in zrak v njen.

 

PENE IN MEHURČKI NA GOURMETSHOP.SI 

Zaradi vse večje priljubljenosti pen smo vam pripravili posebno poglavje namenjeno prav njim. Skupaj smo zbrali vse najbolj priljubljene sestavine za emulgiranje pen.

 Poglej več

    

IN KAJ JE NOVEGA?

Foam-Kit-Deluxe-4
Foam-kit

FoamKit je enostaven in cenen pripomoč za pripravo kulinaričnih pen. Je popolnoma samostojen in deluje na baterije. Vse kar je potrebno je, da zmešamo tekočino, lecitin, vstavimo cevko in pritisnemo na gumb, čez nekaj sekund imamo peno ali mehurčke. 

Ob naročilu emulgatorja za kulinarične pene Sosa (spodaj) samo naročite še FoamKit in dobite 20% popusta.

 Naroči sedaj

Nekaj penastih idej z recepti

Sosa Boubble - NOVO!
Nov stabilizator/emulgator kulinaričnih pen, namenjen pripravi velikih mehurčkov.

<<< Recept: mehurčki iz olivnega olja

Sosa SucroEmul
Poseben zelo zanimiv emulgator za pripravo vročih ali alkoholnih pen.

<<< Recept: Zrak iz mandarininega likerja

Sosa sojin lecitin
Klasična priprava kulinaričnih pen

<<< Recept: limonina pena

Sosa Beljaki v prahu
Od nekdaj veljajo za zelo učinkovito sredstvo za pripravo kulinaričnih pen.

<<< Recept: mehurčki iz medu