Moja košarica
Košarica je prazna.
   
Il mio gelato al cioccolato logo

Čokoladni sladoled
Edini popolni koncept sestavin na tržišču za pripravo čokoladnega sladoleda (gelato) iz prave čokolade.

Vsem sladoledarjem so znane težave pri pripravi čokoladnega sladoleda, ki zelo kmalu postane trd, hladen in neprivlačen. Kljub vsem težavam velja za najbolj prodajan okus sladoleda na svetu, zato je pomembno, da je odličen. Problema čokoladnega sladoleda se je lotil Callebaut in po treh letih trdega dela je pred nami rešitev "il mio Gelato al cioccolato". Povsem nov pristop k pripravi čokoladnega sladoleda iz prave čokolade.

    

VABILO NA BREZPLAČNO PREDSTAVITEV PRIPRAVE IN DEGUSTACIJO NOVEGA REVOLUCIONARNEGA KONCEPTA  ČOKOLADNIH  SLADOLEDOV »Il mio Gelato al cioccolato«

 

    

Dragi sladoledni prijatelji,

pred nami je vremensko nepredvidljivi marec, ki nam prinaša tudi začetek glavne sezone prodaje sladoleda. Zadnje leto je na področju sladoleda prineslo veliko novosti. Z njim so se končno začeli ukvarjati izjemni strokovnjaki na nivoju akademske znanosti. Dobili smo nove naravne sestavine, kot so rastlinske vlaknine, trehaloza, rastlinski glicerin. Ti so povsem naravni, sicer v prehrani že dolgo poznani, a se sladoledov nikoli niso dotaknili. 

Med velikimi novostmi , če ne največja v zadnjih 50 letih,  je nedvomno čokolada.

Verjetno med vami ni obiskovalca zadnjega sejma Sigep v Riminiju, ki ne bi obiskal najbolj obiskanega in obleganega mesta, ki ga je predstavil proizvajalec čokolade Callebaut s projektom »il mio Gelato al cioccolato«. Se boste vprašali kaj dela znameniti proizvajalec čokolade med sladoledarji?

   

Čokoladni sladoled v vseh oblikah je nedvomno najbolj prodajan okus sladoleda na svetu. O tem ni dvoma! In kako ga pripravljate? Uporabljate osnovno bazo nekega proizvajalca, dodate mleko, smetano, sladkorje in vse ostalo in na koncu običajno kakav. Tako je! Verjetno nas večina za pripravo čokoladnega sladoleda uporablja kakav. Že naše ime čokoladni sladoled je zmotno, na vitrini bi namreč moralo pisati »sladoled iz kakava«, saj notri sploh ni čokolade. In koliko kakava dodajate na liter osnovne bele baze? Verjetno nekje 6-7%. Se vam to zdi nekoliko malo? V našem sladoledu je samo 6-7% kakava.

Več si ga pravzaprav ne moremo privoščiti, ker s kakavom dodajamo veliko trdnih snovi (100%) in kakav vsebuje kakavovo maslo, oboje pa nam dela pri čokoladnem sladoledu velike probleme. Zelo hitro prekoračimo 40% skupnih trdnih snovi v sladoledu, zato je čokoladni sladoled v vitrini trd, z njim se težko dela, posledično je hladen in v ustih izgubimo še tisto malega okusa, kot ga dodajamo v sladoled. Hladna čokolada iz hladilnika je namreč povsem brez okusa.

Vascetta Power41
   
 
TripleGold

Kaj pa če skušamo narediti čokoladni sladoled iz povsem prave čokolade, kot so čokolade  Callebaut? Tu so šele problemi, kajti čokolada vsebuje lahko tudi preko 40% kakavovega masla, ki nam pri -12°C kristalizira v povsem trdo čokoladno gmoto. Ljubitelji čokolade radi uživamo v čokoladni  topljivosti, okusu v ustih, nežni topljivi teksturi. V kakavu ni nič od tega, zato seveda jemo čokolado. Torej je čokoladni sladoled iz kakava samo približek nečesa, kar bi si želeli.

Za strastne in prave ljubitelje čokoladnega sladoleda sedaj obstaja rešitev. Imenuje se »Il mio Gelato al cioccolato«!

Kot sem že zgoraj omenil, se je problema čokoladnega sladoleda lotila skupina akademikov največjega proizvajalca gourmet čokolade z več kot 100 letno tradicijo in skupina mladih italijanskih gelatierov svetovnega slovesa in izjemnega strokovnega znanja s področja živilske tehnologije in tudi kemije. Ne bodite presenečeni, ne gre nikakor za kemijo, toda eden največjih strokovnjakov je po izobrazbi doktor kemije. Za njimi so trda tri leta intenzivnega dela in preizkušanja. Zavedati se moramo, da se s problemom čokoladnega  sladoleda do sedaj ni ukvarjal še nihče.

    

Sladoledarji smo namreč odvisni od nekaj velikih, skoraj monopolnih proizvajalcev sestavin za sladolede ( zadnjih nekaj letih se popolnoma distanciramo od njih in sledimo mladi gardi izjemnih italijanskih gelatierov) in med njimi ni nikogar, ki bi se posebej ukvarjal s čokoladnim sladoledom.

V veliko veselje nam je, da vam danes lahko med prvimi predstavimo novo čokoladno revolucijo, ki je pojem čokoladnega sladoleda popolnoma spremenila.

Nova generacija sladoledov je sedaj narejena iz prave čokolade, kar nam daje možnost priprave neštetih okusov temne, mlečne, bele čokolade.

In kar je najpomembnejše novi sladoledi »il mio Gelato al cioccolato« vsebujejo tudi do 25% prave čokolade. Prav ste prebrali  25% čokolade. In to še ni vse!

Za pripravo NE POTREBUJETE  pasterizatorja, samo nekaj minut časa, vročo vodo ali mleko ter palični mešalec.

Vaschettas Ecuador_LR2
   

Bi se želeli prepričati in biti med prvimi, ki boste lahko svojim strankam ponudili povsem nov in edini pravi koncept čokoladnih sladoledov.

Vabimo vas na brezplačno prezentacijo priprave in degustacijo čokoladnih sladoledov:  v petek 2. marca 2018 ob 10.00 uri v Horeca Center v Ljubljani.

Prijavite se na www.gourmetshop.si. Vsi udeleženci boste imeli prednost pri naročanju.

Torej boste tudi med prvimi presenetili z novim sladolednim konceptom »il mio Gelato al cioccolato«.

Ljubljana, 26.02.2018

     

Prijava2

     
 
    
Il mio gelato app

Naloži si aplikacijo in ustvari čokoladni gelato kot ga pripravljajo veliki mojstri.Gelato čokolada je eden najbolj prodajanih sladoledov na svetu. Na "il mio Gelato app" najdeš številne recepte, trende in inspiracije za pripravo lastnega in ekskluzivnega čokoladnega recepta, ki sloni na najboljši belgijski čokolado Callebaut in proizvodih, ki smo jih razvili prav za mojstre  gelata ...

  

app apple

app google

    

Vaschettas ChocoGrattato_LR4