Moja košarica
Košarica je prazna.
     
#18, Back to the future. Cover SG18 By Lior Shtaygman

 

Naroči sedaj

Včasih je potrebno iti korak naprej, potem je to paradoksno stanje, ki ga lahko imenujemo »Back to the Future«. Zato naslovnica So Good (Lior Shtaygman) prihaja s stani profesionalca, ki odločno stavi na lokalno in tradicionalno. V tem primeru izraelskega izvora. Rezultat je sladica, ki je žvečljiva, hrustljava, intenzivnih tekstur in okusov, vendar ustrezno posodobljena s trenutnimi parametri estetike in sladkost. Še en dober primer tega potovanja za bolj intenzivno teksturo sladic in okusa je Cédric Grolet, francoski chef, ki nam je razkril vse podrobnosti svojih najbolj simboličnih sladic.

Disfrutar Restaurant

 Če pa govorimo o napredku je nujna inovacija. Zato nekatere od najbolj nemirnih kuhinj v Španiji izhajajo iz tega in odkrivajo nove igre, tehnike in teksture. Ne eni strani je to tris restavracij Disfrutar in na drugi strani David Gil. Poleg njiju Jordi Puigvert še naprej raziskuje sestavine in aplikacije s kateri razvija sladice. Nič manj inovativna ni Dinara Kasko, ki prihaja iz Ukrajine in nam nudi nekaj svojih neverjetnih modelov, mehurčki zmanjšani na velikost neustavljivih češenj.

Frédéric Bau & Leonardo di Carlo

Druga bistvena sestavina, ki omogoča, da so noge trdno na tleh je zavest. Zato menimo, da smo sposobni in potrebni refleksije chefov na nivoju Frédérica Baua in Leonarda di Carla, ki kažeta vztrajnost, ki bi se ji bilo potrebno izogniti v tem dinamičnem svetu sladic.

Samba Cake (Wittamer, Roesems)

Potujemo naprej, a ne da bi izgubili veliko zapuščino tradicije. Glavni cilj je sto let stara hiša Maison Wittamer. Slaščičarski chef Christophe Roesems je v intervjuju o belgijskih sladicah in čokoladi razkril edinstveno obrambo tradicije, ki se mora prilagajati trenutnemu času, ne da bi se izgubilo tudi bistvo. 

Lauren V. Haas, Susanna Yoon, Elaine Young, Elena Krasnova

So Good .. 18 nudi še eno razburljivo potovanje po vseh vogalih sedanje »haute patisserie«. Potujemo skupaj s potniki kot so Emmanuel Hamon, Franck Michel ali Eleine Young, ambasadorji posebnih okusov, ki svoje storitve opravljajo zlasti v azijskih državah.. Druge osebe raje hranijo svoje kovčke in se zavezujejo posluhu svojih sanj, kot na primer Susanna Yoon ali Elena Krasnova. Poleg tega boste lahko uživali v obnovljenih idejah elegantnih sladic, ki jih chefi podpisali s talentom: Lauren V. Haas, Antonio Bachour, John Shields in Karen Urie Shield ter Nobuhiro Koto. Mostovi med njenimi meditaranskimi koreninami in njeno privlačnostjo do japonske kulture sijejo z nenavadnimi silami v najnovejših kreacijah Gabriele Rive. Fabrizio Fiorani, Frederik Borgskog, Vincent Attaili in Andrés Morán so s svojim osebnim predlogom zaključili repertoar te številke.

 

Naroči sedaj